• faatatau ia tatou

E LELEI LE LE'AI SIGALO I LE FALE?5 UPU MONI E UIGA I LE FORMALDEHYDE I TE TETEA FOU FALE!

O le nofo i se fale fou, siitia i se fale fou, o se mea fiafia muamua.Ae a'o le'i siitia atu i totonu o le fale fou, e filifili tagata uma e "faalele" le fale fou mo le masina e aveese ai formaldehyde.A uma mea uma, ua tatou faalogo uma e uiga i formaldehyde:
“Formaldehyde e mafua ai le kanesa”
"Formaldehyde fa'asa'oloto e o'o atu i le 15 tausaga"
E talanoa tagata uma e uiga i le pa'u o le "aldehyde" ona o le tele o le valea e uiga i formaldehyde.Se'i o tatou tilotilo i mea moni e 5 e uiga i formaldehyde.

ata

TASI
E A'OA'O LE KANESA O LE FORMALDEHYDE I LE AIGA?
O LE MONI:
O LE FA'UMI LELEI I LE FA'A'O'OGA MAUA O LE FORMALDEHYDE E MAFAI AI LE KANESA.

E toʻatele tagata e naʻo le iloa o le International Agency for Research on Cancer o loʻo lisiina formaldehyde e pei o se carcinogen, ae o se tulaga taua tele e le amanaʻiaina: faʻaalia galuega i formaldehyde (tagata faigaluega i le suauʻu, fale seevae, vailaʻau vailaʻau, ma isi, e manaʻomia umi- Taimi e fa'aalia i le maualuga o formaldehyde), lea e feso'ota'i ma le tula'i mai o tuma eseese.I se isi faaupuga, o le faʻaalia umi i le maualuga o le formaldehyde o le a faʻaalia ai aʻafiaga ogaoga.

Ae ui i lea, i le olaga i aso taitasi, o le maualalo o le formaldehyde concentration, o le saogalemu lea.Ole fa'afitauli masani ole fa'aalia ole formaldehyde e ono fa'aita ai mata ma le manava pito i luga.O nisi tagata maaleale formaldehyde, e pei o maʻi fomaʻi, fafine maʻitaga, tamaiti, ma isi, e tatau ona faʻalogo faʻapitoa.

ata (1)

LUA
O LE FORMALDEHYDE E LE'I LAVA MA LE SIGO.E LE MAFAI ONA TATOU SIGINA LE FORMALDEHYDE I LE FALE.PE UA SILI IA LE TULAGA FAAVAE?
O LE MONI:
Ose aofaiga la'ititi o formaldehyde e faigata ona sogisogi, ae pe a o'o atu i se vaega fa'apitoa, o le a aliali mai se tofo fa'afefete ma malosi.

E ui lava o le formaldehyde e faʻafefe, o nisi lipoti o loʻo faʻaalia ai o le manogi o le formaldehyde, o lona uiga, o le maualuga o le maualuga e mafai e tagata ona sogisogi i ai o le 0.05-0.5 mg / m³, ae i se tulaga lautele, o le maualuga o le manogi e mafai e le toʻatele o tagata ona sogisogi i ai o le 0.2- 0.4 mg/m³.

I se faaupuga faigofie: o le maualuga o le formaldehyde i totonu o le fale atonu na sili atu i le tulaga masani, ae e le mafai ona tatou sogisogi.O le isi tulaga o le manogi leaga e te sosogiina e le o formaldehyde, ae o isi kasa.

I le faaopoopo atu i le faʻatonuga, o tagata eseese e eseese lagona olfactory, lea e fesoʻotaʻi ma le ulaula, le mama o le ea i tua, aafiaga olfactory muamua, ma e oʻo lava i le mafaufau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo tagata e le ulaula tapaa, o le manogi manogi e maualalo, ma pe a le sili atu le maualuga o le formaldehyde i totonu o le tulaga, e mafai lava ona manogi le manogi;mo tagata matutua e ulaula, e maualuga atu le maualuga o le manogi, pe a le sili atu le maualuga o formaldehyde i totonu.Pe a sili atu le faʻatonuga i le tulaga masani, e leʻo lagona lava le formaldehyde.

E manino lava e le talafeagai le faʻamasinoina o le formaldehyde i totonu e sili atu i le tulaga masani e ala i le manogi o le manogi.

ATSDR_Formaldehyde

TOLU
E IAI MONI ZERO FORMALDEHYDE FURNITURE/DECORATION MATERIALS?
O LE MONI:
ZERO FORMALDEHYDE FURNITURE toeitiiti Nu
I le taimi nei, o nisi meaafale laupapa i luga o le maketi, e pei o paneli tuʻufaʻatasia, plywood, MDF, plywood ma isi paneta, faʻapipiʻi ma isi vaega e mafai ona tuʻuina atu formaldehyde.I le taimi nei, e leai se mea teuteu formaldehyde, soʻo se mea teuteu e iai ni mea faʻaleagaina, oona, leitio, ma e oʻo lava i fafie i totonu o tatou vaomatua o loʻo i ai formaldehyde, ae i fua eseese.

E tusa ai ma le tulaga faʻatekonolosi gaosiga o loʻo i ai nei ma meafale gaosi meafale, leai se formaldehyde e toetoe a le mafai ona ausia.

Pe a filifilia meaafale, taumafai e filifili meaafale o ituaiga masani e fetaui ma tulaga faʻale-malo E1 (faʻavae laupapa ma a latou oloa) ma le E0 (faʻapipiʻi pepa faʻapipiʻi laupapa laupapa).

Formaldehyde-1-825x510

FA
O LE FORMALDEHYDE I totonu o le aiga e fa'aauau pea ona tu'u atu mo le 3 i le 15 tausaga?
O LE MONI:
O LE FORMALDEHYDE I FULNITURE O LE A FAʻAUMAU FAʻAALIU, AʻO LE TULAFONO O LE A FAʻAITIITI malie.

Na ou faalogo o le taamilosaga o le formaldehyde e umi e 3 i le 15 tausaga, ma o le toatele o tagata e siitia atu i se fale fou e lagona le popole.Ae o le mea moni, o le fua faatatau volatilization o formaldehyde i totonu o le fale o loʻo faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia, ma e le o se faʻaauau pea o le formaldehyde i se aofaiga tele mo le 15 tausaga.

Ole tikeri faʻasaʻo ole formaldehyde i mea teuteu o le a aʻafia i mea eseese e pei ole ituaiga fafie, susu mea, vevela i fafo ma le taimi e teu ai.

I lalo o tulaga masani, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le formaldehyde i totonu o fale fou fou i le tulaga tutusa ma fale tuai pe a uma le 2 i le 3 tausaga.O se numera itiiti o meaafale e iai mea maualalo ma maualuga formaldehyde e mafai ona umi mo le 15 tausaga.O le mea lea, e fautuaina pe a uma ona toe faʻaleleia le fale fou, e sili ona lelei le faʻafefe mo le ono masina aʻo leʻi alu i totonu.

formaldehyde_affect-health
LIMA
E MAFAI ONA AVEESE LE FORMALDEHYDE O LA'AU ME GRAPEFRUIT PEEL E A'OA'O LE FORMALDEHYDE E A'OA'O E FA'ATOA AI?
O LE MONI:
E LE ILOA LE PA'U GRAPEFRUIT FORMALDEHYDE, O LA'U FUAGA AGA E FA'ATA'A AOGA O LE FA'A'UINA O FORMALDEHYDE.

Pe a tuʻuina ni paʻu vine i le fale, e le iloa le manogi i totonu o le potu.O nisi tagata e manatu o pa'u vine e iai le aafiaga o le aveesea o formaldehyde.Ae o le mea moni, o le manogi o le paʻu vine e ufiufi ai le manogi o le potu, nai lo le mitiia o formaldehyde.

I le auala lava e tasi, aniani, lauti, kaliki, ma pineapple paʻu e leai se aoga e aveese formaldehyde.E le faia moni lava se isi mea nai lo le fa'aopoopoina o se manogi ese i totonu o le potu.

Toeitiiti lava o tagata uma e nonofo i se fale fou o le a faʻatau ni nai ipu o laʻau lanu meamata ma tuʻu i totonu o le fale fou e faʻafefe ai formaldehyde, ae o le aʻafiaga e matua faʻatapulaʻaina.

I le talitonuga, formaldehyde e mafai ona mitiia e laʻau laʻau, faʻafeiloaʻi mai le ea i le rhizosphere, ona sosoo ai lea ma le aʻa, lea e mafai ona vave faʻaleagaina e microorganisms i le palapala, ae e le o se mea lelei tele.

O la'au lanu meamata ta'itasi e iai le fa'atapula'aina o le mafai ona mitiia formaldehyde.Mo sea avanoa tele i totonu, e mafai ona le amanaʻia le aʻafiaga o le faʻaogaina o ni nai ipu o laʻau lanu meamata, ma o le vevela, meaʻai, malamalama, formaldehyde concentration, ma isi mea e ono aʻafia ai lona malosi faʻafefe.

Afai e te manaʻo e faʻaoga laau e mitiia ai formaldehyde i lou fale, atonu e te manaʻomia le totoina o se vaomatua i le fale ina ia aoga.

E le gata i lea, o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le tele o formaldehyde e mitiia e laʻau, o le tele foi lea o le faʻaleagaina o sela o laau, lea o le a faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o laʻau ma mafua ai le oti o laau i tulaga ogaoga.

talosaga-(4)

I le avea ai o se mea eleelea i totonu e le mafai ona alofia, o le formaldehyde o le a i ai se aafiaga leaga i le soifua maloloina o tagata.O le mea lea, e tatau ona tatou aveese formaldehyde faʻasaienisi, faʻaoga faʻapolofesa ea faamama e aveese formaldehyde poʻo isi auala e aloese ai mai le afaina e mafua mai i le formaldehyde filogia i le tele e mafai ai.Ina ia puipuia le soifua maloloina o lou aiga ma oe lava ia, aua e te talitonu i ituaiga uma o tala.


Taimi meli: Sep-22-2022